Toko Ikan Mas - 1e constantijn huygensstraat 61, 1054 bt amsterdam
Tel: 020 6184598 Email: info@ikanmas.nl 





  

Afhaal Recepten Catering Eetwinkels Contact
Toko Ikan Mas - Oosterse Eetwinkel voor uw oosterse ingredienten en kruiden

 

Recepten :

 

1. Nasi Goreng

Beschrijving: gebakken rijst indonesische stijl.


Ingrediënten :
2 kopjes rijst
2 eetlepel olie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel ketjap asin
ei
tomaat
rode uien
knoflook
2 rode pepers
djah (gember)

 

Bereiding:
Was de rijst en kook ze om ze vervolgens te stomen.
Maak de kruiden fijn en fruit ze in een wadjan/koekenpan in de olie.
Doe er dan de tomaat en de ketjap bij.
Doe er, als de tomaat gaar is, de gestoomde rijst bij en schep het
voortdurend om op middelmatig vuur.
Maak het op smaak af met (zout) en evt. ve-tsin.
U kunt dit gerecht serveren met ei in reepjes gesneden en gebakken uitjes.
Kan ook worden gevariëerd met komkommer of restanten van de vorige dag

 

2. Pandan Cake

Ingrediënten :
8 eieren
175 gr suiker
180 gr bloem
190 ml geconcentreerde cocosmelk 1/4 theelepel zout
3 eetlepels suji extract
pandan kleurstof


Bereiding:
cocosmelk, zout, suji extract op lage vuur laten koken
eigeel en eiwit met zuiker een geheel mengsel van maken
Pandan kleurstoff toevoegen
In een bak alles samenvoegen en een gladde mengsel van maken
Doe boter in de koekenpan en giet langzaam 't mengsel in de hete koekenpan
bakken totdat t klaar is.

 

3. Gado Gado

Beschrijving: Indonesische groente salade. U kunt voor dit gerecht werkelijk alle soorten groentes gebruiken die goed te koken is, maar gebruik bij voorkeur min 3 verschillende groentes.

Ingredienten:

Witte kool
sperzie boontjes
tauge
2 Eieren, goed hardgekookt
pindasaus.
Tomaten.
garnalen krupuk.

Bereiding:
alle groentes apart lichtjes koken
Alle water afgieten en op een schaal naast elkaar leggen. giet er warme of koude pindasaus overheen.
Bovenop de groentes de schijfjes eieren en tomaten decoreren. Voor het serveren, gebroken kroepoek over de pindasaus doen. Deze gado gado salade is het lekkerst met wanneer het helemaal afgekoeld is en pindasaus waarvan nog pindakorrels in zitten

 

4. Sate Babi


Beschrijving: gegrilde blokjes vlees op een stokje

Ingrediënten:

Sate's:

500 gr. varkensvlees (babi), kipfilet (ayam) of lams/geitenvlees (kambing)

Pindasaus

Marinade:

1 ui
1 stuk gember
30 ml Kecap Manis
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel Djinten poeder
1 theelepel Sereh poeder (citroengras)
1 theelepel Sambal Oelek
1 glass rode wijn(optioneel)
30 ml water

Bereiding:
Het vlees in blokjes snijden

het hele marinade ingredienten in een mixer doen, wachten totdat het geheel een gladde pastamengsel wordt

Doe dit mengsel over het gesneden vlees en meng met handen dit geheel zodat het vlees helemaal is gemarineerd. Dit geheel laten staan voor minstens 2 uurtjes

Prik ongeveer 4 blokjes vlees op sate stokjes.

De sate stokjes op de barbecue of in de grill voor ongeveer ca 8-13 min. Sate kan dan gegeten worden met warme pindasaus

 

5. Verse Pindasaus


Beschrijving: Dit saus vormt de basis saus voor oa sate en gado gado. Tevens heerlijke saus bij diverse rijstgerechten en waarom ook niet voor de patat / franse frietjesof andere snacks of hapjes.


Ingrediënten:

1 ui
3 eetlepels pindakaas
30 gr bruine suiker
20 ml Kecap Manis
1 thelepel ketoembar poeder (koriander)
1 thelepel djinten poeder (komijn)
1 stengel sereh (citroengras)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel plantaardig olie
1 theelepel Sambal Oelek
cocosmelk of water

Bereiding:
Uitjes fijn snijden. In een schaal de olie in doen met de gesneden uitjes, vervolgens alle andere ingredienten erbij.

O p laag vuur het geheel aan de kookbrengen totdat het een mooi gladde mengsel wordt en tussen door langzaam roeren. Vervolgens kunnen de stengels sereh uitgevist worden



6. Babi Kecap


Beschrijving: varkensvlees in zoete sojasaus. Lekker bij de gestoomderijst of gebakken rijst

Ingrediënten:

500 gr Nek Varkensvlees.
1 ui.
2 knoflook stukjes.
3 cm verse gember.
30 gr bruine sugar.
½ beker Kecap Manis.
2 bekers Water.
Citroen sap.
1 kaneel stok.
peperen zout.

Bereiding:
ui, gember en knoflook fijn snijden. Varkensvlees in reepjes of plakjes snijden .Voeg toe de zout, peper en suiker.
Bak in een klein pannetje de uien totdat het zacht is en de varkensvlees een bruinkleurtje heeft.
Doe de Kecap Manis erbij (indonesische zoet sojasaus) en water, citroensap en de kaneelstok en laat het sudderen voor 30 minuten op een laagvuur.

 

7. Lemper Kip


Beschrijving: rijstrol met kip

Ingrediënten:

500 gr. Ketan rijst
200 gr. kip
1 rode ui
4 stukjes knoflook.
1 stengel sereh (citroengras).
2 thelepels Trassi.
2 thelepels djinten (komijn)
2 thelepels gemalen ketoembar (koriander)
250 ml. cocosmelk.
2 blad. pandan
2 eetlepels. Olie.

Bereiding
Het rijst koken ca 20 min met pandan blad

Kook het kip in water en deze afgieten en fijnsnijden.

In een wok of pan de uitjes bakken met hete olie met tevens fijngesneden knoflook en sereh . Als het geheel bruin van kleur is voeg dan het kip toe samen met de alle andere kruiden. laat het geheel 3 min doorbakken daarna de cocosmelk toevoegen en wacht tot het geheel wat droog is. Laat dit afkoelen.

vervolgens de ketanrijst (moet warm zijn) als een pannekoek platmaken en het koude mengsel kip in het midden plaatsen. Vervolgens het rijst rollen. Dit rol met plastic folie of babanenblad inrollen.


 

 

Naar Hoofdpagina

 

  ©2004 Ikan Mas Indonesisch Toko Amsterdam